art
 

Värmlands Gilles vårprogram 2020 ersätter höstprogrammet  nedan i slutet av januari

 
                                                                                  
   
   
 


 

1. Höstens första programpunkt är ett studiebesök i Rosendalsområdet fredag 27 september.
Vi träffas i korsningen Torgny Segerstedtsallé och Rosendalsvägen kl. 10.00. Besöket leds av projektledare Ronnie Nilsson.
Anmälan görs till Siv Asplund Peiro senast 23 sept., antingen på tel. 070-6689749, till hennes e-mailadress siv.asplund@tongi.se eller via vår  hemsida www.varmlandsgille.se. Om man vill ha vänner med på besöket går det bra. Besöket är kostnadsfritt för deltagarna. Hjärtligt välkomna.
Det vore trevligt att äta lunch tillsammans efter vandringen och det kan man göra på någon av restaurangerna i området.

2. Föredrag i serien "En värmlänning berättar" onsdag 9 oktober kl. 1900 av Ewa Persson, Karlstd, f .d. bankdirektör, föredragshållare och författare. Hon är uppväxt i Nykroppa. I över 30 år arbetade hon på Sparbanken, men slutade 1992 för att starta ett eget företag. Idag reser hon land och rike runt och håller föredrag om Kvinnan, Kärleken och Pengarna. Ett flertal böcker har hon också skrivit. Hon är f.ö. syster till poeten och konstnären Stig Berg
. Ewa är en mycket mångsidig person och vi kan förvänta oss ett mycket spirituellt föredrag, som har titeln Det är inte tiden som går fort, det är livet.
Lokal: Värmlands nation, bibliotekt.
Efter föredraget serveras kaffe/te och bakverk
Anmälan senast 2 oktober
till Siv Asplund Peiro tel. 070-6689749 eller till hennes e-adress siv.asplund@tongi.se eller via föreningens hemsida www.varmlandsgille.se.
Hjärtligt välkomna. Även gäster är välkomna.

3. Föredrag i serien "En värmlänning berättar" av Sofia Wadensjö-Karén - VD på utbildningsradion på SVT sedan 2018 - tisdag 5 november kl. 1900.
Tidigare var hon chefredaktör på tidningen Vi och VD för tidskriftsförlaget Vi Media. Hon har också innehaft en rad olika tjänster på Aftonbladet, bl. a. featurechef och varit frilansande skribent samt reporter på olika lokaltidningar. Sofia är född i Uppsala, gick grundskola i Nacka och tog studenten på Tingvallagymnasiet i Karlstad. Som sjuttonåring började hon som guide på Mårbacka och fortsatte under åtta år med detta, vilket har djupt präglat henne och hon återvänder till Fryksdalen så ofta hon kan.
Titeln på hennes föredrag är  Ett helt yrkesliv under värmländsk påverkan.
Lokal: Värmlands nation-biblioteket.
Efter föredraget serveras kaffe/te och bakverk.
Pris: Föredrag inkl. förtäring 120 kr för medlem och 140 kr för icke medlem. Betalning kan ske förutom kontant även via Swish och plusgiro.
Anmälan
senast 29 oktober till Siv Asplund Peiro tel.  070-6689749 eller till hennes e-adress siv.asplund@tongi.se eller på föreningens hemsida under rubriken Kontakta oss.
Hjärtligt välkomna även med gäster.

4. Vinprovning fredag 22 november kl. 1800.
Liksom förra året leder vår medlem den mycket kunnige vinexperten Göran Friman vinprovningen.
Som vanligt de senaste åren anlitar vi cateringfirman Marias Middag, som alltid skött denna uppgift med bravur. Vi kan alltså se fram emot en mycket trevlig kväll i förtjusande värmlänningars sällskap. Gäster är välkomna.
Plats: Träffpunkten för pensionärer på Storgatan 11, en trappa upp.
Pris:
340 kr för medlem och 370 kr för övriga. Kontant betalning gäller och erläggs vid ankomsten. Även swish kan användas till 070-8558623. Om betalning skall ske i förväg kan detta göras till föreningens plusgirokonto 111452-9.
Bindande anmälan senast 16 november till Siv Asplund Peiro tel. 070-6689749 eller till hennes e-adress siv.asplund@tongi.se eller på föreningens hemsida. Om någon mäste avanmäla sig bör detta helst ske före sista anmälningsdag.
 
 

 


 

 
 
art
startpage © varmlandsgille.se |